Oktober November December
Januari Februari Mars April Maj

Back to life
Publicerat 2011-11-27
klockan 02:39:01

Hallå hallå. Min frånvaro har berott på slutinlämning av terminens projekt, vilket innebar plugg till 3-4 på nätterna förra veckan. Precis som det brukar vara inför slutinlämningar med andra ord.

Nu när inlämning och presentation är avklarat har jag ägnat helgen åt att träffa folk som jag inte har hunnit se på ett tag. I torsdags efter inlämningen hängde jag med på förfest men bestämde mig för att gå hem och sova när de andra åkte in till stan. Sov sedan 13 timmar oavbrutet. Behövligt.
I fredags hade jag och sju tyska/österrikiska utbytesstudenter pannkakskväll här på campus. Trevlig kväll som slutade med att vi alla sjöng "Du borde köpa dig en Tyrolerhatt", jag på svenska och de andra på tyska.
Idag (igår?) började vi med lunch (pannkakssoppa av de överblivna pannkakorna) och avslutade med filmkväll och Ben & Jerry's-glass. Däremellan tog jag mig in till stan för att se något annat än campus för en liten stund. De tände även julbelysningen här i veckan så jag passade på att fota lite. Konstigt med 13 grader varmt och juldekorationer.

Imorgon ska jag och några irländska klasskamrater åka till Glendalough, en liten by söder om Dublin (där de spelade in delar av filmen Ps I love you) om vädret tillåter. Just nu är det full storm ute så vi får väl se hur det blir..





Girls' night out
Publicerat 2011-11-18
klockan 01:31:41

I tisdags kväll bestämde vi oss för att ha en 'girls night out' så jag och sju andra tjejer åkte in till stan efter skolan för middag på en kinesisk restaurang (buffé där man tex kunde välja den väldigt asiatiska rätten pommes frites). Efter middagen gick vi till Friday's för lite tjejiga drinkar innan vi tog sista bussen tillbaka till campus. Mycket trevligt tisdagsnöje.

Nu är det bara en vecka kvar till slutinlämning av projektet så jag kommer spenderar största delen av min tid i skolan. Ska bli såå skönt när det här projektet är över. Känner att ombyggnation av skyddade georgianska strukturer inte riktigt är min grej.

Hade även inspektion av lägenheten i veckan. Fick mail i början av oktober om att dom skulle utföra inspektioner. Man skulle kunna säga att saker för det mesta inte går så väldigt snabbt här. Vi fick iallafall omdömet 'acceptable condition' och det var ju skönt. Vad som krävs för ett 'good' är det ännu ingen som vet.. 


Idag kom novembervädret
Publicerat 2011-11-11
klockan 19:27:34
Jag tar tillbaka allt jag har sagt om det fina novembervädret. Idag kände nog regnguden att han behövde ta igen all missad nederbörd den här veckan och släppte ut allt på en och samma gång. Kort sammanfattning: Jag har spenderat skoldagen i genomblöta kläder trots både regnjacka och paraply.

Ikväll blir det pubrunda inne i stan med ca 20 andra utbytesstudenter. Jag kom på imorse att det var nästan 3 veckor sedan jag överhuvudtaget lämnade campusområdet så det ska bli trevligt att upptäcka världen utanför murarna. :)

Denna gång blir det bild köksfönstret istället:

...
Publicerat 2011-11-10
klockan 00:26:59
Vardag vardag vardag. Ännu en vecka med mestadels plugg. Igårkväll var vi och firade en schweizisk kille som fyllde år och det var trevligt.
För övrigt har vi sjukt fint väder för att vara november. Bortsett från lite moln och regn igår och imorse så har vi haft klarblå himmel sedan i fredags. Under promenaden till skolan idag var jag till och med tvungen att ta av mig jackan. Har förstått att det är ganska varmt fortfarande hemma i Sverige också!? Skönt!
Nu ska jag gå och lägga mig och titta ikapp lite serier.

Bild från mitt köksfönster häromkvällen:

Stockholm i februari
Publicerat 2011-11-05
klockan 22:30:57

Kan inte påstå att veckan har varit sådär superspännande. Plugg tisdag-fredag, currymiddag med lite folk i vår lägenhet i torsdags kväll.
I onsdags blev min cykel stulen utanför skolan så det var bara att gå 30 minuter hem i mörkret och ösregnet. Sjukt irriterande..

De flesta jag umgås med här har åkt till Belfast över helgen men i och med att slutinlämning närmar sig för mig bestämde jag mig för att stanna hemma. Så det blir en lugn helg igen för min del.

Spontanbokade förresten hemresa till Stockholm i februari idag. Seether och 3 Doors Down kommer till Sverige och spelar på Münchenbryggeriet den 18/2 så jag och Lollo bestämde oss för att ta oss dit då :) Ser fram emot det.


Halloweenhelg
Publicerat 2011-11-01
klockan 22:06:13
1 november idag och solen skiner som aldrig förr. Man märker dock att det börjar bli lite svalare, speciellt så fort solen försvinner.

Har haft långhelg här pga Halloween - som tydligen har sitt ursprung från Irland - så här firar man stenhårt med utklädnader och fyrverkerier och grejer. Jag har dock haft en väldigt lugn helg, de flesta tyskar/österrikare har haft vänner eller familj på besök så medan de var ute på äventyr så passade jag på att städa, tvätta, handla, träna, och bara ta det lugnt. Kände att det behövdes, tror inte att jag har haft en enda lugn helg sen jag kom hit.

Så tills jag har något roligare att berätta så bjuder jag på några fina bilder från när 'Weasley-tvillingarna' (från Harry Potter-filmerna till er som inte är lika nördiga som jag...) var här på skolan och hälsade på (typ hur coolt som helst, haha):