Oktober November December
Januari Februari Mars April Maj

Pannkakssoppa
Publicerat 2011-10-28
klockan 00:39:45

Pannkakssoppan igår gick ner. Det var inte det mest magiska jag har smakat men det var verkligen inte äckligt heller. Så nu vet vi det, pannkakor kan användas både till förrätt, varmrätt och efterrätt. Multifunktionell mat..



Detta var nog ändå min favorit under gårdagens middag:



Familjebesök
Publicerat 2011-10-26
klockan 14:19:29

Har haft besök av familjen i helgen. Vi hängde mest runt i Dublin och kollade in lite pubar och sånt. Var på Guinness Storehouse en eftermiddag också. Mycket mysigt!

Söndag och måndag bjöd på konstant ösregn vilket ledde till bland annat översvämningar och strömavbrott (och dyngblöta kläder...) men nu är allt lugnt igen.

Veckan blir nog annars ganska lugn. Ska försöka plugga ikapp det vi missade förra veckan pga den där tävlingen och träffa lite folk. Ikväll ska vi bland annat laga födelsedagsmiddag åt en tjej som har fyllt år. Ryktas om att en av rätterna kommer bestå av österrikisk pannkakssoppa... Det ska bli intressant, haha!


Förfest?
Publicerat 2011-10-20
klockan 00:10:43

Trodde att detta skulle bli en lugn vecka med tanke på att vi precis haft delkritik, men icke. I måndags fick vi veta att vi ska delta i en tävling tillsammans med landskapsarkitektur- och civilingengörsstudenter den här veckan. 1000€ till den vinnande gruppen känns ju visserligen lockande men att behöva sitta i skolan till kl 22 varje kväll känns inte riktigt lika roligt.

Så min vecka har återigen bestått av plugg, förutom en kort sväng till studentbaren för konsert igårkväll. På fredag kommer dock familjen och hälsar på så då tar jag ledigt!

I måndagskväll hade tre av mina flatmates en 'liten förfest' i vår lägenhet som slutade med oinbjudna gäster,  matrester och glassplitter över hela golvet (vi har numera knappt några glas kvar) och vakter som kom och slängde ut allihopa. Och under hela tiden här tiden satt jag i mitt rum med hörlurar och pluggade och märkte ingenting. Snacka om chock när jag senare klev ut i köket.. :)


Helgen i Cork
Publicerat 2011-10-18
klockan 01:52:42

Nu är jag tillbaka från en grym helg i Cork! Hann med bussen på fredagen som tog oss till Blarney Castle där vi fick kyssa the Blarney Stone. Det ska tydligen ge en tur i sju år om man lutar sig ut från toppen av slottet och kysser en speciell sten upp och ner (se bild). Läskigt trots skyddsräcken och en person som håller i en. Med tanke på hur många människor som slickar på den där stenen varje dag fick den bara en slängkyss av mig. Rykten säger även att lokalbefolkningen brukar kissa på stenen. Mycket trevligt.
Väl framme i Cork blev det inkvartering i ett 16-bäddsrum och sedan pubrunda som avslutades med efterfest i en garderob.

På lördagen hade det anordnats en slags tipsrunda runt Cork som gick ut på att fota sitt lag på ett antal ställen, utförandes diverse uppgifter. Vi skulle bland annat 'planka' på universitetet, ringa i klockorna i en kyrka, kyssa en flintskallig mans huvud, klämma in oss i en telefonkiosk, fotas tillsammans med en polisman osv.
Kvällen avslutades på en pub/klubb och med efterfest i korridoren på vårt hostel. Där kunde vi konstatera att fulla människor som går i sömnen kan få en att skratta i timmar.

Trötta begav vi oss på söndagen hemåt med kortare stopp i städerna Cobh och Kilkenny. Cobh var den sista hamnen som Titanic lämnade och i Kilkenny tillverkar man tydligen någon öl. Ganska fina städer dock, jämfört med Cork som inte var så himla spännande som stad.



Laddar inför kritik och Cork
Publicerat 2011-10-14
klockan 01:14:40

Hej hej hej!
Imorgon har jag min första riktiga presentation här så de senaste dagarna har varit sådär typsikt stressiga som de alltid är inför en kritik. Jag har iallafall skrivit ut och har det mesta klart inför presentationen. Funderar även på hur skadad man är när man tycker att det är konstigt att skolan stänger klockan 10 på kvällen och att alla måste gå hem. Inget dygnande här inte (iallafall inte i skolans lokaler).

Imorgon direkt efter kritiken (eller typ samtidigt) åker vi som sagt till Cork med en massa utbytesstudenter och stannar där tills söndag. Jag hoppas att jag hinner med bussen, som har lovat att vänta någon kvart extra om det behövs, annars får jag åka 4½ timme ensam senare på eftermiddagen. Inte så lockande faktiskt.

Annars rullar allt på som vanligt. De två senaste dagarna har vi haft ca 17 grader och sol (okej, några droppar regn, det är ju ändå Irland vi pratar om). Det känns lite konstigt att kunna gå ut utan jacka i mitten av oktober, framförallt när det tydligen har blivit ordentlig höst hemma i Sverige nu. Jag ber iallafall till vädergudarna att det håller i sig över helgen, men det är nog att hoppas på för mycket.

Nu ska jag packa och sova, vi hörs efter helgen!


Aran Islands
Publicerat 2011-10-12
klockan 11:09:16

Ok, bilderna från Galway del 2.

Dag 2 spenderades på en ö i Atlanten som kallas Aran Islands (egentligen en ögrupp). Vi hyrde cyklar och cyklade runt hela ön och naturen på ön var galet häftig. Öns norra sida består av ett landskap fullt av stenmurar och ett antal stenbyggnader medan den södra bara är en gigantiskt platt klippa som sträcker sig rakt upp ur havet. Utsikten från klipporna var helt fantastisk och man kunde gå (läs åla sig) hela vägen fram till klippkanten. Snacka om pirr i magen..

(klicka på bilderna för att se dem i större storlek)


Galway
Publicerat 2011-10-12
klockan 01:46:14

Jag tänkte visa lite bilder från när vi var i Galway för några veckor sedan men det blev så mycket bilder så jag bestämde mig för att dela upp dem i tre inlägg.

Resan till Galway organiserades av studenföreningen för internationella studenter och vi var ca 200 studenter som åkte. Dagen vi kom till Galway hade vi några fria timmar på eftermiddagen/kvällen att utforska staden innan middag och pubrunda. Att det fanns ett antal pubar i centrala Galway (staden är pytteliten) som utan problem rymde 200 studenter + lokalbefolkning på samma gång en fredagkväll säger väl en hel del om irländarnas pubkultur. Små hus, men gigantiska pubar...

Lite bilder från Galway dag 1 (klicka på bilderna för att se dem större):


Vårt hostel + hus vid floden

Byggnad vid floden + shoppingcenter

Mera hus + Galway Cathedral

Galway Cathedral


Lugn helg
Publicerat 2011-10-11
klockan 01:06:12

Hej hopp! Jag har inte så mycket nytt att berätta, helgen var väldigt lugn. I fredags var alla trötta efter oktoberfesten så vi beställde bara pizza och kollade på Robin Hood. I lördags byggde jag ihop min Camera Obscura till en kurs jag läser här och igår åkte jag och en österrikare, David, till Phoenix park (en gigantisk park i centrala Dublin) och mötte upp två franska tjejer, Coline och Marion. På grund av typiskt Dublinväder blev besöket kort så efter en fika åkte jag och David tillbaka till campus och kollade på Bladerunner. En helt sjuk film men med coola visuella miljöer.

Veckan kommer nu till största delen bestå av plugg inför delkritiken vi har på fredag och till helgen åker vi till Cork (jag tror det är den näst största staden i Irland) tillsammans med 200 andra utbytesstudenter.

Det blir nog inte mer spännande än så idag, men här kommer i alla fall några bilder på en fantastiskt fin skokartong/Camera Obscura.



Oktoberfest i Dublin
Publicerat 2011-10-07
klockan 15:36:46

Igårkväll var vi ett gäng som besökte oktoberfesten som anordnats här i Dublin. Efter ca en timme i ösregnet där oktoberfesten för 'allmänheten' äger rum lyckades vi övertyga vakterna till det 'riktiga' öltältet om att vi var tyska turister och blev insläppta. Mycket tack vare några tyskar/österrikare i vår grupp som hade klätt upp sig i traditionella Dirndl och Lederhosn.

Festen inne i tältet var jättetrevlig och framförallt rolig att se men jag tror att tyskarna/österrikarna uppskattade den mer då de kunde både sånger och tillhörande danser. Så efter ett tag när vi kände oss trötta och hungriga gick jag med amerikanerna och australiensarna till en pub för en hamburgermiddag istället. Bratwürst och wiessbier är nog inte riktigt vår grej ;)


Bildbomb från Howth
Publicerat 2011-10-05
klockan 21:58:57

En av de första helgerna här i Dublin var vi en grupp som gjorde en dagstur till Howth, en halvö strax nordost om staden. En jättehäftig ö som egentligen bara består av en enorm klippa som reser sig ur havet.

Att promenera runt ön (med x antal fotograferingsstopp och lunchpauser) tog ca 5 timmar och vi lyckades ta oss runt med bara ett fåtal regnskurar. Vädret är verkligen speciellt här, det växlar minst var 15e minut. Från strålande sol utan ett moln på himlen till kraftigt regn och storm och sedan tillbaka till solsken igen.

Här kommer ett lass med bilder från ön. Klicka på bilderna för att se dem större!


När solen sken var vattnet alldeles blått.

Hela gruppen

Stora delar av berget var helt lila av ljung.

Irländskt väder

Vy mot havet och England ;)

Mera ljung.

Utsikt från Ben of Howth - högsta punkten på ön.

Howth Castle

Häftiga kontraster i hamnen strax efter en regnskur. Här såg vi även sälar, men de fastnade inte på bild :(


En månad i Dublin
Publicerat 2011-10-03
klockan 22:04:08

Igår var det exakt en månad sedan jag kom till Dublin och tiden har gått så sjukt fort. Jag tänkte redan innan jag åkte att jag skulle starta en blogg där jag kan skriva om min tid här i Irland och Dublin, mest för min egen skull men också för att vänner, familj och andra intresserade ska kunna följa mig. Hur som helst så har det inte blivit av förrän nu, har knappt haft en ledig stund sen jag kom hit och dessutom krashade min dator redan första veckan.

Jag har det iallafall jättebra. Jag bor i en studentlägenhet på campus som jag delar med fem andra personer (delat kök/vardagsrum men tack och lov eget badrum), varav vi är 5 tjejer och en stackars kille.
Campus är gigantiskt och min skola ligger ju självklart så långt ifrån mitt boende man kan komma, men som tur är har jag fått låna en cykel av en klasskamrat (hur snällt?). Skolan i sig är OK, lite oorganiserad kanske men det verkar vara ett allmänt 'problem' i hela Irland. Man tar helt enkelt saker lite som de kommer.

På fritiden hänger jag mest med de andra utbytesstudenterna - vi är en grupp på ca 15 personer (österrikare, tyskar, amerikaner, australiensare och fransmän) som brukar umgås och ibland göra mindre utflykter på ön. Jag har än så länge bara träffat en enda svensk (en tjej från Lund) vilket jag på sätt och vis tycker är ganska skönt för jag kom ju inte hit för att träna på min svenska.

Tror nog att jag berättar lite mer om vad jag har gjort den första månaden i kommande inlägg så slipper detta bli så långt.

Puss och hej!